Душан Трпковски - Ринго

Душан Трпковски (роден во Скопје, 30 декември 1954) - македонски рок, поп и џез музичар, член на групата „Резервоар“, и еден од основачите на групата „Меморија“.

Душан Трпковски
Роден 30.12.1954
Скопје
Прекар(и) Ринго
Жанр(ови) Блуз
Хард Рок
Џез-рок
Поп-рок
Поврзан(и) Меморија
Резервоар
Gypsy Eyes
Гитари Vantage Entertainer
Epiphone Les Paul
Framus
Активен 1968 - досега

Ринго своевремено е член и основач на на групата Меморија заедно со Петар Георгиевски - Камиказа. Има членувано во други познати групи во Македонија и Германија.

Gypsy Eyes Уреди

71-ва година, Ринго (гитара) заедно со Бобан (бас и вокал) и Рамче (тапани) ја основаат групата Gypsy Eyes.

Резервоар Уреди

Во бендот Резервоар членуваат: Ринго (гитара), Петар Георгиевски - Камиказа (бас), Цвиц (тапани), Иван Лепчевски - Гале (гитара), Орша (вокал).