Досието Пеликан (филм)

Досието Пеликан е американски филм, во режија на Алан Пакула. Главните улоги ги толкуваат: Џулија Робертс и Дензел Вашингтон.

СодржинаУреди

Една студентка по право (ја игра Робертс) е упорна во разоткривањето на двојното убиство во Врховниот суд...[1]

НаводиУреди

  1. „Досието Пеликан“, Антена, број 882, 22.5.2015, стр. 15.