Дон Џон (филм)

филм

Дон Џон (англиски: Don Jon) е американски филм од 2013 година, во режија на Џозеф Гордон-Левит. Главните улоги ги толкуваат: Џозеф Гордон-Левит, Скарлет Јохансон, Џулиeн Мур, Тони Данза и Глини Хидли.

СодржинаУреди

Џон Мартело (го игра Гордон-Левит) е силен, згоден и добар тип од стар ков. Пријателите го викаат Дон Џон, затоа што тој има способност да освои нова жена секој викенд. Сепак, за него, дури и најубавото заведување не може да се спореди со задоволството што го чувствува дома, кога гледа порнографски филмови на компјутерот. Истовремено, Барбара Шугармен (ја игра Јохансон) е паметна, убава и добра девојка од стар ков.[1]

НаводиУреди

  1. Антена, број 862, 2.1.2015, стр. 27.