Дионисиј III (охридски архиепископ)

Дионисиј III бил православен свештеник и охридски архиепископ во период во 1752 до 1756 година.[1]

Macedonian cross.svg
Дионисиј III
Coat of arms of the Macedonian Orthodox Church.png
Архиепископ од околу 1752
Архиепископ до околу 1756
Претходник Јосиф
Наследник Методиј II
Роден
Починал 18 век
Други архиепископи со име Дионисиј

НаводиУреди

  1. Грозданов, Цветан (2007). Живописот на Охридската архиепископија: студии. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите.