Јосиф (охридски архиепископ)

Јосиф бил православен свештеник и охридски архиепископ во период во 1745 до 1751 година.[1]

Macedonian cross.svg
Јосиф
Coat of arms of the Macedonian Orthodox Church.png
Архиепископ од околу 1745
Архиепископ до околу 1751
Претходник Јоасаф II
Наследник Дионисиј III
Роден
Починал 18 век
Други архиепископи со име Јосиф

НаводиУреди

  1. Грозданов, Цветан (2007). Живописот на Охридската архиепископија: студии. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите.