Деберн-Ланд

општинска заедница во Германија

Деберн-Ланд (германски: Döbern-Land) — општинска заедница во округот Шпре-Ниса, во Бранденбург, Германија. Нејзиното седиште се наоѓа во Деберн.

Грб на општинската заедница

Општинската заедница Деберн-Ланд се состои од следниве општини:

  1. Деберн
  2. Феликсзе
  3. Грос Шаксдорф-Зимерсдорф
  4. Јемлиц-Клајн Дибен
  5. Најсе-Малксетал
  6. Черниц
  7. Визенгрунд

Координати: 51°37′01″ N; 14°36′00″ E / 51.617° СГШ; 14.600° ИГД / 51.617; 14.600