Дебарско муфтиство

Дебарското муфтиство е едно од тринаесетте муфтиства на Исламската верска заедница во Македонија.

Дебарско муфтиство
Муфтиства во Македонија
Основанаислам
Виднепрофитна организација
Правен статусактивна
Целпредвидува верски и образовни услуги за муслиманската заедница во Македонија.
МестоДебар, Македонија
РегионМакедонија
Членство?
Службени јазициалбански
турски
македонски

Седиштето на ова муфтиство се наоѓа во градот Дебар.

Ова муфтиство ги опфаќа реоните на градовите: