Густав Рот (роден 12 мај 1909–1982) бил белгиски боксер.[1]

Густав Рот
Основни податоци
Вистинско име Густав Скиле
Категорија средна
Висина 1,73 м
Националност  Белгија
Дата на раѓање 12 март 1909
Место на раѓање Антверпен
Дата на умирање 14 септември 1982
Стил непознато
Статистика
Вкупно борби 135
Победи 111
Победи со нокаут 24
Порази 11
Нерешени 12

Наводи уреди

  1. „Боксерски профил“.