Гумуски јазик


Гумуски јазикнилосахарски јазик зборуван од гумусците, што живеат во Етиопија и Судан.

Гумуски јазик
Зборуван во: Судан Етиопија 
Регион: Источна Африка
Вкупно говорници:
Јазично семејство: нилосахарски
 Гумуски јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3: guk

Предлошка:Нилосахарски-јазици-никулец