Грузија на Детскиот избор за песна на Евровизија

Грузија учествувала 9 пати на Детскиот избор за песна на Евровизија од своето деби во 2007 година. Нивната телевизија која управува со учесниците е националниот телевизиски сервис ГПБ.

Грузија

Знаме

Медиумски организатор ГПБ
Национален избор
Број на учества {{{Број на учества}}}
Прво учество {{{Прво учество}}}
Најдобар пласман 1 место, 2008
Најлош пласман 11 место, 2014

Досега во својте учества Грузија има две први, и едно второ место.

ПретставнициУреди

  •   Прво место
  •   Второ место
  •   Трето место
  •   Последно место
Година Изведувач Песна Позиција Бодови
2007 Mari Romelashvili "Odelia Ranuni (ოდელია რანუნი)" 4 116
2008 Bzikebi "Bzz..." 1 154
2009 Princesses "Lurji prinveli (ლურჯი ფრინველი)" 7 68
2010 Mariam Kakhelishvili "Mari-Dari" 4 109
2011 Candy "Candy Music" 1 108
2012 The Funkids "Funky lemonade" 2 103
2013 The Smile Shop "Give me your smile" 5 91
2014 Lizi Pop "Happy day" 11 54
2015 Virus "Gabede" 10 51
2016 Mariam Madmashvili

ПоврзаноУреди