Григориј IV (охридски архиепископ)

Григориј IV бил православен свештеник и охридски архиепископ во период во 1691 до 1693 година.[1]

Macedonian cross.svg
Григориј IV
Coat of arms of the Macedonian Orthodox Church.png
Архиепископ од околу 1691
Архиепископ до околу 1693
Претходник Герман
Наследник Игнатиј III
Роден 17 век
Починал 17 век
Други архиепископи со име Григориј

НаводиУреди

  1. Грозданов, Цветан (2007). Живописот на Охридската архиепископија: студии. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите.