Грб на град Витез

Грбот на градот Витез е во облик на штит во жолта боја во кој се наоѓа уште еден штит во црвена боја на кој е прикажан средновековен витез на коњ со подигнат меч и во полна борбена опрема.

Грб на град Витез
Vitezgrb.gif
Подробно
Грбоносецград Витез