Грб на Португалија

Грбот на Португалија е официјалниот грб на државата усвоен на 30 јуни 1911 година заедно со знамето. Грбот бил дизајниран врз основа на грбот на Кралство Португалија кое опстојувало во средновековието. Грбот е составен од штит кој е опколен со златен венец.

Грб на Португалија
Coat of arms of Portugal.svg
Подробно
Усвоен30 јуни 1911

ПоврзаноУреди