Грб на Република Косово

(Пренасочено од Грб на Косово)

Грбот на Република Косово е грб кој го користи оваа непризната држава. Грбот бил усвоен на на денот кога Косово ја објавила т.н. независност, односно на 17 февруари 2008 година. Грбот е составен од син штит со златни граници на кој е прикажана златна карта на Косово со шест бели ѕвезди.

Грб на Република Косово
Coat of arms of Kosovo.svg
Подробно
Усвоен17 февруари 2008

ПоврзаноУреди