Грб на Јапонија

Грбот на Јапонија е жолта или портокалова хризантема со црна или црвени линии и позадина. Централниот диск е опкружен со 16 листови. Овој грб смее да го користи само царот на Јапонија. Остнанатите членови на царската фамилија ја користат верзијата со 14 листови.

Грб на Јапонија
Imperial Seal of Japan.svg
Подробно
ГрбоносецFlag of Japan.svg Јапонија
Акихито
Усвоен1869

Видете уште иУреди