Градски стадион Гевгелија

Градскиот стадион Гевгелија - фудбалски стадион со сместивост од 1.400 гледачи. Стадионот се состои од две трибини: западна и северна. Главната западна трибина содржи околу 1,000 седишта, додека северната има околу 400 места. Со него стопанисува Општина Гевгелија, а главен корисник е ФК Кожуф Гевгелија. Во минатото, корисник на теренот била првичниот Кожуф.

Градски стадион Гевгелија
Место Гевгелија, Македонија
Отворен
Реновиран 2017
Сопственик Општина Гевгелија
Подлога Трева
Игра Кожуф Гевгелија
Гледачи 1.400

Историја

уреди

Во пресрет на сезоната 2017/18, поради пропозииците за натпреварување во Втората лига, во август било извршена реконструкција на трибината, како и нови простории за фудбалерите, судиите, делегатите, нова заштитна мрежа.[1]

Наводи

уреди
  1. „Реконструкција на Градскиот стадион“. Општина Гевгелија преку web.archive.org. 11 август 2017. Посетено на 29 септември 2019.