Господин Џонсон (филм)

Господин Џонсон (англиски: Mister Johnson) - филм во режија на Брус Беренсфорд. Главните улоги во филмот ги толкуваат: Пирс Броснан, Едвард Вудворд и Денис Квејли.

СодржинаУреди

Филмот претставува историска драма чие дејство се одвива во 1923 година. Еден амбициозен и образован Црнец работи во локалниот британски магистрат и постојано влегува во неволји, зашто е премногу паметен...[1]

НаводиУреди

  1. „Господин Џонсон“, Вест, година XVII, 6,7 и 8 јануари 2017, стр. 28.