Големиот глувчешки детектив

американски цртан филм од 1986 година

Големиот глувчешки детектив (англиски: The Great Mouse Detective) е американски цртан филм од 1986 година. Ова е 26-тиот долгометражен цртан филм изработен во продукцијата на „компанијата Волт Дизни“.

Надворешни врскиУреди

Викицитат има збирка цитати поврзани со: