Глутамин

хемиско соединение

Глутамин е органско соединение.

Глутамин
Glutamin - Glutamine.svg
L-glutamine-3D-sticks.png
Назнаки
56-85-9 X mark.svgН
Кратенки Gln, Q
ChemSpider 718
3Д-модел (Jmol) Слика
PubChem 738
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Дополнителни податоци
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи

НаводиУреди