Георги Папанчев наречен Сучурумски[1], е македонски револционер, војвода, офицер во бугарската армија и воен инструктор во Лерински револционерен округ на ВМОРО.

Георги Папанчев
Роден 1872
Сливен, Османлиско Царство
Починал 29 мај 1903
Баница, Османлиско Царство

Наводи уреди

  1. Николов, Борис. ВМОРО – псевдоними и шифри 1893 – 1934, Звезди, 1999, стр.94