Габровски Водопади

(Пренасочено од Габровски водопад)

Габровски Водопадиводопади над селото Габрово, Струмица во непосредна близина на Колешинскиот и на Смоларскиот Водопад на планината Беласица.

Габровски Водопади
Габровските Водопади
Карта
МестоГаброво, Беласица, Општина Струмица
Видслапови
Највисок слап8 м

На оддалеченост од еден километар има три помали водопади, високи од 4 до 8 метри, а нивната чиста ледено студена вода истекува меѓу дебелите и разгранети буки.

Слики уреди

Надворешни врски уреди