Випер

појаснителна страница на Викимедија

Випер може да се однесува на:

  • Випер (Зале), река во Саксонија-Анхалт, Германија, потекнува од Харц
  • Випер (Унштрут), река во Тирингија, Германија
  • Випер, име на реката Вупер во нејзиниот горен тек
  • германското име за реката Вјепша во Полска
  • Брана Випра исто така позната како Брана Випер