Виктор Денисов

Виктор Денисов (руски: Виктор Денисов) (роден 2 април 1966) — руски кануист-спринтер којшто се натпреваруваше од средината на 1980-те до средината на 1990-те. Тој освои два сребрени медали на Летните олимписки игри во Сеул 1988 во дисциплините: К-2 500 метри и К-4 1000 метри.

Виктор Денисов
Медали
Кану-спринт мажи

Летни олимписки игри

Сребро 1988 Сеул
K-2 500 metres
Сребро 1988 Сеул
K-4 1000 m
ИКФ Светски Кану Шампионат
Злато 1987 Дисбург
K-4 500 m
Злато 1989 Пловдив
K-4 500 m
Злато 1993 Копенхаген
K-4 500 m
Злато 1994 Мексико Сити
K-4 200 m
Злато 1994 Мексико Сити
K-4 500 m
Злато 1994 Мексико Сити
K-4 1000 m
Злато 1995 Дисбург
K-4 500 m
Сребро 1985 Мечелен
K-4 500 m
Сребро 1986 Монтреал
K-4 500 m
Сребро 1995 Дисбург
K-4 200 m
Бронза 1987 Дисбург
K-4 1000 m
Бронза 1993 Копенхаген
K-4 1000 m

Денисов исто така освои 12 медали на Светскиот кајак шампионат

ReferencesУреди