Википедија:Дозволи за објавување

Тука се наоѓа листа на интернет страници и потстраници кои дале дозвола за користење на нивните материјали за потребите на Википедија.

Сите материјали на страниците кои се согласиле да дадат дозвола мора да бидат проверливи и корисниците да ги користат исклучиво со добра намера. Пред да се искористат на Википедија треба добро да се разгледаат за тоа дали се во склад со остнататите правила и принципи на Википедија.

За означување на одредена слика или материјал, за кој се има дозвола за користење, се користи предлошката {{ГЛСД-автор}}.

Интернет страници кои дале целосна дозвола за користење

уреди
Култура, религија, историјаОпшти информации

Географија

Македонски општини

Спорт

Интернет страници кои дале делумна дозвола за користење

уреди

Поврзано

уреди