Ветлуга (река)

Ветлуга (руски: Ветлу́га) е река во републиката Мариј Ел и Нижегородската област во Русија. Оваа река е лева притока на реката Волга и во поголемиот дел од својот ток е пловна.

Ветлуга
Vetluga river.jpg
ЗемјаРусија
Слив
Главен изворМариј Ел, Нижегородска област
УстиеВолга
ДВР [ru]08010400112110000040564
Ветлуга (река) на Ризницата