Вера Маркова

БиографијаУреди

Вера Маркова (р. 21 ноември 1944 во Скопје)македонска судијка вработена во Уставниот суд на Македонија. [1]

ЖивотописУреди

Дипломирала на Правниот факултет во Скопје во 1973. Таа е одликувана со „Медал на трудот“ за покажаното добро работење како судија во 1986 година. Во март 1996 година е избрана за судија на Апелациониот суд Скопје. Учествувала на повеќе семинари и работни посети од областа на правото и примена на законите.

  1. „Вера Маркова“. http://ustavensud.mk/?attorney=%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0. Надворешна врска во |work= (help)