Бујурулдија

Бујурулдија ― писмена наредба издавана од страна на Големиот везир, везирите, беглербеговите, валиите и некои други достоинственици во Турското Царство. [1]

НаводиУреди

  1. д-р Стојан Киселиновски и др. (2000). Македонски историски речник. Скопје: ИНИ. стр. 92. ISBN 9989-624-46-1. Недостасува |author1= (help)