Бург (амт)

општинска заедница во Германија

Бург или Бург (Шпревалд) (германски: Burg (Spreewald)) е општинска заедница во округот Шпре-Ниса, во Бранденбург, Германија. Седиштето на општинската заедница е во Бург (Шпревалд).

Општинската заедница Бург (Шпревалд) се состои од следниве општини:

  1. Бризен
  2. Бург
  3. Дисен-Штризов
  4. Гуров
  5. Шмогров-Феров
  6. Вербен

51°49′59″N 14°09′00″E / 51.833° СГШ; 14.150° ИГД / 51.833; 14.150