Брокен-Хохарц

Брокен-Хохарц бил заедница на општини во округот Харц, во Саксонија-Анхалт, Германија. Се наоѓа на планините Харц, југозападно од Вернигероде. Именувана е според највисокиот врв на Харц: Брокен. Седиштето на заедницата на општини било во Хаселфелде. Распуштена е на 1 јануари 2010.

Грбот на Брокен-Хохарц

Заедницата на општини Брокен Хохарц се состои од следниве општини:

  1. Алроде
  2. Бенекенштајн
  3. Еленд
  4. Хаселфелде
  5. Зорге
  6. Штиге
  7. Тане

Координати: 51°41′N 10°51′E / 51.683° N; 10.850° E / 51.683; 10.850