Британските Девствени Острови на Олимписките игри

Британските Девствени Острови првпат настапиле на Олимписките игри во 1984 г. и оттогаш учествувала на сите игри.

Британски Девствени Острови на Олимписките игри

Знаме на Британските Девствени острови
МОК-код  IVB
НОК Олимписки комитет на Британските Девствени острови
BVIOC-надворешни врски
Олимписка историја
Летни олимпијади
1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008 • 2012
Зимски олимпијади
1984 • 1980-2010 • 2014

Британските Девствени Острови првпат настапила на Зимските олимписките игри во 1984 г. и никогаш нема освоено медал.

Националниот олимписки комиотет на Британските Девствени Острови бил основан во 1980 година и бил признаен во 1982 година.

МедалиУреди

Учества и освоени медали на ЛОИУреди

Учество и медали на ЛОИ  
ЛОИ Знаменосец Учесници Мажи Жени спорт   Злато   Сребро   Бронза   Вкупно Пласман
Лос Анџелес 1984 Линда Хоџ 9 9 0 2 0 0 0 0 -
Сеул 1988 Вилис Тодман 3 3 0 2 0 0 0 0 -
Барселона 1992 Карл Скатлив 4 4 0 2 0 0 0 0 -
Атланта 1996 Кеита Клин 7 7 0 2 0 0 0 0 -
Сиднеј 2000 Кеита Клин 1 1 0 1 0 0 0 0 -
Атина 2004 Дион Краб 1 1 0 1 0 0 0 0 -
Пекинг 2008 Тахесија Хараган 2 1 1 1 0 0 0 0 -
Лондон 2012 Тахесија Хараган 2 1 1 1 0 0 0 0 -
Вкупно 11(12) 29 27 2 0 1 0 1

Учество на ЗОИУреди

Учество и медали на ЗОИ  
ЗОИ Знаменосец Учесници Мажи Жени спорт   Злато   Сребро   Бронза   Вкупно Пласман
1984 Сараево Ерол Фрејзер 1 1 0 0 0 0 0 0 -
Британските Девствени Острови
Не учествувале на ЗОИ од 1988. до 2010. 
Укупно 1 (8) 1 1 0 0 0 0 0

Учества по спорт на ЗОИУреди

По ЗОИ 2010.
Спорт Период Вкупно Мажи Жени Злато Сребро Бронза Вкупно
Прво Последно
  Брзо клизање 1984 1984. 1 1 0 0 0 0 0
Вкупно (1) 1 1 0 0 0 0 0

Освојувачи на медали на ЗОИУреди

По ЛОИ 2012.

ОИ        
ЛОИ 0 0 0 0
ЗОИ 0 0 0 0
Вкупно 0 0 0 0

Учество по спортУреди

По ЛОИ 2012.
Спорт Период Вкупно Мажи        
Прво Последно
  Атлетика 1984 2012 15 14 1 0 0 0 0
  Едрење 1984 1996 8 8 0 0 0 0 0
Вкупно (2) 23 22 1 0 0 0 0