Бошавија

историско-географска област во Македонија

Бошавијаисториско-географска област во јужниот дел на Македонија. Областа ги опфаќа селата во подножјето на планината Кожуф, долж реката Бошава.[1]

Поглед на областа во Демиркаписко

Наводи

уреди
  1. „Бошавија | Македонски.гов.мк“. makedonski.gov.mk. Посетено на 2021-10-31.