Болјар

(Пренасочено од Болјарин)

Болјар[1] е средновековна аристократска титула, носена од наjвисокиот слој на феудалната аристократиja на Бугарија, Русија, Влашко и Молдавија меѓу 10 и 17 век.

НаводиУреди

  1. „Болјар“ — Дигитален речник на македонскиот јазик