Бобино се наоѓа во квартот Монпарнас во Париз, Франција и е легендарен мјузик-хол театар во кој настапувале речиси сите поголеми имиња во XX век на француската музика.

Бобино започнал како сала за танцување во 1800, а потоа станал театар во 1873, а потоа повторно се претворил во мјузик-хол во 1926. После 183 години, Бобино беше затворен но потоа повторно отворен во 1991.

Иако сè уште е популарен, Бобино бил едно од најпопуларните места за забава во текот на дваесеттите и триесеттите години.

Жерард Лувен и Стефан Черки во 2007 театарот “Бобино“ го претворија во кабаре. Кабарето сега се нарекува Бобин о.

Во текот на годините многу ѕвезди настапувале во Бобино од кои:

Врски уреди

Bobino official website Stéphane Cherki official website Координати:   48°50′22.88″N, 2°19′24.92″E