Баленштет/Боде-Зелке-Ауе

Баленштет/Боде-Зелке-Ауе бил заедница на општини во округот Харц, во Саксонија-Анхалт, Германија. Седиштето на заедницата на општини било во Баленштет. Распуштена е на 1 јануари 2010.

Заедницата на општини Баленштет/Боде-Зелке-Ауе се состои од следниве општини:

  1. Баленштет
  2. Дитфурт
  3. Хауснајндорф
  4. Хедерслебен
  5. Хетеборн
  6. Радислебен
  7. Ведерштет

Координати: 51°43′N 11°14′E / 51.717° N; 11.233° E / 51.717; 11.233