Атина Теодора Алексополу

Атина Теодора Алексополу (родена 17 март 1983 во Атина) — грчка кануистка-спринтер која се натпреваруваше во средината на 2000-та. На Летните олимписки игри во 2004, во Атина, таа беше елиминирана во полуфиналето во дисциплината К-1 500 метри жени.

НаводиУреди