Апостол Д. Апостолоски

Апостол Апостолоски ( 1924 во Инче, Порече27 јануари 1945 во Брница ), борец во НОВ на Македонија. Загинал како борец на Првата Македонско-косовска бригада.[1]

Апостол Апостолоски
Роден 1924 година
Село Инче, Порече
Починал 27 јануари, 1945
Брница

Наводи уреди

  1. Порече низ историјата, Милан Ристески, НИО „Студентски збор“, Скопје, 1982