Антонио Лигабе

Антонио Лигабе (18 декември 1899-27 мај 1965) (Вистинско име: Антонио Лагабе) бил Италјански сликар, еден од најважните сликари на наивата во XX век.[1] Роден е во Цирих, Швајцарија, а умрел во Гуалтиери, Реџо Емилија, Италија.

Антонио Лигабе

НаводиУреди

  1. Karin Kavelin Jones: Beast in the Mirror: The Life of Outsider Artist Antonio Ligabue. Capra Press, 1997, ISBN 978-0884964247].