Алек Болдвин

Алек Болдвин

Александер Рае "Алек" Болдвин (роден на 3 април 1958) е американски актер кој е добитник на Златен Глобус и номиниран за Оскар и Еми-Награда. Тој е најстариот и најпознатиот од браќата Болдвин и својата кариера ја има започнато во многу филмови и ТВ емисии.

Ран животУреди

Алек Болдвин е роден во Масапекуа, Њујорк, син на Каролин Њукомб и Александар Рае Болдвин Јуниор. Бил одгледан во католичка фамилија од ирско и француско потекло. Неговите браќа: Даниел, Вилијам и Стивен, по стапките на Алек станаа актери.

ФилмографијаУреди