Александар Наков

Александар Наков (роден на 29 септември 1980 во Скопје) — македонски новинар.

Александар Наков
Роден Александар Наков
29 септември 1980
Скопје, Македонија Македонија
Занимање новинар

Наков е познат како ДМ и е уредник на неделниот магазин Свет. Своето новинарско искуство го започнал во Вест во 1999 година, за многу набрзо да премине во Вечер објавувајќи статии за јавните личности во Македонија. По 6 години работа како новинар во Вечер преминал во Свет, каде исто така работел како новинар, каде станал главен и одговорен уредник на овој магазин.