Отвори го главното мени

Вест (дневен весник)

Вест — поранешен дневен весник на македонски јазик под сопственост на медиумската групација Медија Принт Македонија.[1] Весникот се печател во А4 формат и излегувал секој работен ден плус сабота.[2] Последниот број на весникот излегол на 29 април 2017.

Вест
Vest-naslovna.jpg
Насловна страница
Тип Дневен весник
Формат A4
Сопственик Медија Принт Македонија
Уредник Горан Петрески
Основан 2000
Политичка определба неутрален
Јазик Македонски
Седиште 11 октомври бр.32 Скопје
Тираж 32.000 (август 2015)
Страница Online едиција

НаводиУреди

  1. „Медиа принт Македонија со новa сопственичка структура“ (на македонски). Денешен.мк. 26 декември 2012. http://denesen.mk/web/2012/12/26/medija-print-makedonija-so-novia-sopstvenicka-struktura/. посет. 12 јули 2013 г. 
  2. „"Вест" со нов формат“ (на македонски). Дневник. 18 март 2006. http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2640&stID=45804. посет. 12 јули 2013 г.