Автомобилска индустрија во Украина

Автомобилска индустрија во Украина е еден од најважните сектори на индустријата во земјата.

ЗАЗ
Богдан

ИсторијаУреди

Автомобилска индустрија во Украина е претставена со производство на автомобили, камиони автобуси. Во 1991 година имаше 4 автомобилски постројки:

ГалеријаУреди

До 1990 година

По 1990 година

ИзвориУреди