Аврамиј (охридски архиепископ)

Аврамиј бил православен свештеник и охридски архиепископ во период во 1629 до 1637 година.[1]

Macedonian cross.svg
Аврамиј
Coat of arms of the Macedonian Orthodox Church.png
Архиепископ од околу 1629
Архиепископ до околу 1637
Претходник Јоасаф
Наследник Мелетиј
Роден
Починал 17 век
Други архиепископи со име Аврамиј

НаводиУреди

  1. Грозданов, Цветан (2007). Живописот на Охридската архиепископија: студии. Скопје: Македонска академија на науките и уметностите.