Џамијата Ал-Рифаи (арапски:مسجد الرفاعى) е муслимански храм кој се наоѓа во Каиро, Египет. Објектот се наоѓа до медресата на султан Хасан и била изградена околу 1361 година.

Џамија Ал-Рифаи
Cairo(js).jpg
Основни податоци
МестоКаиро, Египет
ПрипадностИслам
Архитектонски опис
Архитектонски типџамија