Јулија

женско лично име (Julija)

Јулија е женско име кое се користи во многу јазици. Машки пар на оваа име е името од латинско потекло Јулијанус (лат: Julianus), а има значење млада, полна со живот. Името е посветено на митолошкиот бог на светлината Јупитер.

Јулија
Hans Baldung 008.jpg
Ханс Балдунг, Младост
Полженски
Origin
Значењемлада
Други имиња
Сродни имињаЈула, Јулка, Јулијана

ИмендениУреди

Варијации на иметоУреди

Познати личностиУреди