Јужноминданајски јазици

Јужноминданајските јазици се подгрупа на филипинските јазици од семејството на австронезиски јазици. Овие јазици ги зборуваат народите Багопци, Блани, Тболијци и Тирураи на Филипините.

Јужноминданајски јазици
Географска
распространетост:
Минданао, Филипини
Класификација:австронезиски
Гранки:

ЈазициУреди

Во оваа група спаѓаат следините јазици:

ПоврзаноУреди