Југоизапад (крат. ЈЗ, меѓун. СW од англ. Southwest) е споредна страна на светот што се наоѓа помеѓу југ и запад.[1] Таа е спротивна на североисток.

Југозапад на компас

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. југозапад - Дигитален речник на македонскиот јазик