Отвори го главното мени
Североисток на компас

Североисток (крат. СИ, меѓун. NE од англ. Northeast) е споредна страна на светот што се наоѓа помеѓу север и исток.[1] Таа е спротивна на југозапад.

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. североисток - Дигитален речник на македонскиот јазик