Јасна Злокиќ (родена на 15 март 1955) — хрватски женски поп-пејач.

Злокиќ е родена во Вела Лука. Нејзиниот прв голем хит беше песната "Скитница" , напишана од Рајко Дујмиќ, изведена на фестивалот во Сплит во 1984 година.

Од 1980-тите, таа издаде 12 албуми под големи југословенски и хрватски издавачки куќи.