Vinnie Vincent Invasion

Vinnie Vincent Invasion (се чита: Вини Винсент Инвежн) бил американски хеви метал/глам метал бенд, формиран во 1984 година од поранешниот гитарист на групата KISS, Вини Винсент.

Vinnie Vincent Invasion
ПотеклоЛос Анџелес, САД
ЖанровиХард-рок
Хеви метал
Глам метал
Shred metal
Период на активност1984-1989
ИздавачиChrysalis Records
СоработнициKiss
Slaughter
Поранешни членови
Вини Винсент
Марк Слотер
Dana Strum
Bobby Rock
Robert Fleischman
Hirsh Garmer
Jimmy Waldo
Gary Shea