Ultratop 50 Singles

(Пренасочено од Ultratop 50)

Ultratop 50 Singles, често позната и како Ultratop 50, е неделната табела на педесет најдобро продавани синглови во Фландрија, Белгија. Продуцирана и издавана е од организацијата Ultratop. Табелата постои од 31 март 1995. Ultratop 50 табелата постои на холандски, француски и англиски и презентирата е во неколку белгиски радио-станици како и на телевизијата TMF Flanders.

Неделната табела издавана од Ultratop за успех на сингловите во Валонија е позната како Ultratop 40 Singles.

Надворешни врски уреди